You are here: Home TRÉNINGY

Tréningy

 

Zápis:
   Prihlásiť sa dá v priebehu celého roku avšak na začiatku školského roka je to pre mládež cenovo najefektívnejšie. Do 14.9. nám môžete odovzdať čestné prehlásenie a vzdelávací poukaz, čím sa vaše ročné kurzovné zníži o 50,-€. V prípade záujmu nás kontaktujte na Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. alebo telefonicky na 0949 264 782.

 

 Forma:
   Výuka prebieha formou pravidelných tréningov, za prítomnosti trénera alebo formou tzv. strelnice, čo je čisto strelecký tréning bez odbornej trénerskej náplne.

 

Popis:

   Tréning vedie kvalifikovaný tréner, ktorý zabezpečuje výukovú a bezpečnostnú stránku tréningu. Po výukovej stránke sa žiak učí ako správne strieľať, ako sa starať o luk, šípy a zvyšok náčinia, ako si ich opraviť a nastaviť, naučí sa rozoznávať historické luky, zatriediť ich ku jednotlivým kultúram a národom, bude počuť o najvýznamnejších strelcoch a ich najväčších úspechoch, ktoré sa mu môžu stať inšpiráciou a veľa iného.
   Nevyhnutnou podmienkou pre presný zásah je komplexné osvalnenie tela. Preto je potrebné na tréningoch pravidelné posilňovanie, čoho sa snažíme držať. Pozitívnou stránkou komplexného spevnenia tela, nie je len zvýšenie presnosti streľby, ale aj narovnanie držania tela. Práve pre tento účel boli všetky cviky prekonzultované a doplnené fyzioterapeutom.

 

Bezpečnosť:

   Lukostreľba je považovaná za strelecký šport a luk za zbraň. Preto sa pri strieľaní musia doržiavať určité pravidlá, ktoré tento šport robia bezpečným. Na to, aby boli tieto pravidlá 100% na tréningoch dodržiavané, dohliada tréner.

 
Vybavenie klubu:

   Klub vlastní okolo 40 lukov, ktoré na tréningoch požičiava začínajúcim lukostrelcom. Vysoký počet klubových lukov zabezpečuje, že pre každého strelca, či už nízkeho, vysokého, slabšieho alebo ľavorukého, sa nájde vhodný luk.

  Pri tréningoch v hale je potrebné si doniesť len obuv na prezutie a športové oblečenie.