Lukostreľba

E-mail Tlačiť PDF

     Lukostreľba je šport, ktorý v sebe ukrýva jedinečné čaro, no súčasne vyžaduje veľa trpezlivosti, pokory a koncentrácie. Pre niektorých strelcov je športom, pre iných najmä relaxom a zábavou zároveň. Na našej lukostrelnici si môžete tento šport vyskúšať spolu s rodinou, kolegami alebo  priateľmi alebo sa prihlásiť na naše tréningy, či darovať niekomu ako darček netradičný zážitok - kurz lukostreľby.

 

Pripravujeme pre vás:

 

Výuka základnej techniky streľby

     Lukostreľba je šport, ktorému sa môžete začať venovať v akomkoľvek veku, súťažne, rekreačne alebo len na eventoch. Vzhľadom na dlhoročné skúsenosti našich kvalifikovaných trénerov vieme prispôsobiť výuku základnej techniky streľby veku, schopnostiam a skúsenostiam strelcov. K dispozícii máme rôzne typy lukov, v rôznej sile, pre deti, mládež aj dospelých, rovnako ako aj príslušenstvo potrebné k streľbe z luku. Naučíme vás všetko postupne od postoja, držania luku, zakladania šípu do tetivy až po to, ako správne strieľať a triafať.

 

Streľba na krátku vzdialenosť a streľba na terč

WA 60cm mensi

      Pre začiatočníkov rovnako aj pre strelcov, ktorí strieľajú len občas je najvýhodnejšie začať najskôr strieľať na veľmi krátku vzdialenosť a bez terča, pretože sa dokážu lepšie sústrediť na jednotlivé časti základnej techniky streľby. Takýto spôsob streľby striedame so streľbou na terč, pri ktorej sa naučíte mieriť. Súčasne je streľba na terč oveľa lákavejšia a poskytuje veľa možností ako si medzi sebou zmerať sily a naučiť sa strieľať eliminácie, aké sa strieľajú aj na súťažiach.

 

 

 

Streľba na zábavné terče a streľba na pohyblivé terče 

      Lukostreľba nie je len o technike a presnosti, pre rekreačných strelcov je najmä zábavou a relaxom. Jednou z najzábavnejších je streľba rôzne typy terčov. Zahrajte si u nás lukostrelecký poker, zistite, kto z vašej skupinky lepšie triafa zábavné alebo pohyblivé terče.

Zábavné terče     thumbnail POKER        Pohyblivé ciele02

 

3D lukostreľba na figuríny zvierat

3D menšie

     3D lukostreľba je disciplína športovej lukostreľby, v ktorej sa strieľa na 3D figuríny zvierat v životnej veľkosti umiestnené v rôznych vzdialenostiach. Lukostreľba, ktorá je zároveň imitáciou lovu je vhodnou zábavou aj relaxom pre všetky vekové kategórie od školákov až po ich starých rodičov.

 

 

 

 

Ukážka historických a moderných lukov

      Pripravíme pre vás prezentáciu najznámejších historických aj moderných lukov.

 

 

 

Posledná úprava ( Pondelok, 21 Marec 2022 )